Skip to main content

Šokoladinis varškės pyragas, kaip oreo

Šokoladinis varškės pyragas, kurį vaikas pavadino Oreo. Kodė oreo, nes vienaa sluoksnis šokolado, vienas sluoksnis baltas ir kitas šokoladinis.

Kepiau pyragą, kurio gamyba buvo įdomesnė, tad buvo įdomu kepti pyragą beveik tris kartus, bet gavosi skanus ir rytojaus dieną dar gardesnis pyragas.

Šokoladiniams trupiniams reiks:

250g miltų

200g šalto sviesto

50g kakavos

150g cukraus (galima ir mažiau)

1 valg.š. grietinės

1 arb. š. Vanilinio cukraus

1 arb. š. Kepimo miltelių

Varškės įdarui reiks:

400g 9% varškės

200g kondensuoto saldinto pieno

2 kiaušiniai

50g (pora saujų) smulkintų riešutų, naudojau anakardžių, migdolų, lazdynų ir karijų riešutus

Šokoladinis varškės pyragas gan paprastai gaminamas. Trupiniams skirtus sausus produktus sumaišiau, sviestą supjausčiau kubeliais apie 1x1x1cm dydžio, į mikserį supyliau sausus ir likusius produktus ir maišiau su šluotele, kol gavosi trupiniai.

Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių, šiek tiek daugiau nei pusę trupinių paklojau į 22x35cm kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepiau 15 minučių.

Kol apatinis sluoksnis kepa, sumaišiau varškę su kondensuotu pienu ir kiaušiniais, baigiau su blenderiu skystį maišyti, kad nebūtų gumuliukų.

Supyliau ant pirmo sluoksnio ir pakepiau 7 min 170 laipsnių temperatūroje. Pabarsčiau riešutus ir subėriau likusius šokoladinius trupinius ir kepiau 30 minučių.

Šokoladinis pyragas sulaukė ir vaikų dėmesio, tiesa yra šiek saldokas ir daug tokio nesuvalgysi. Bet naujiems metams, Kalėdoms ar plenerui puikus pyragas, nes gana mažo gabaliuko skanumui pajusti. O dar prapjovus pasimato trys sluoksniai ir tikrai daug natūralesnė sudėtis nei oreo sausainių.

Šokoladinis varškės pyragas kaip oreo
Šokoladinis varškės pyragas kaip oreo

Šokoladinis varškės pyragas skardoje
Šokoladinis varškės pyragas skardoje



Comments