Skip to main content

Keptas kamemberas su česnakais ir duonele

 Vis užsukum į Ukmergės gastropubą "Aš būsiu čia" ir užsisakom kamembero su česnaku ir duonele. Skanu, pasimėgaujam, bet vis kirbėdavo man mintis, kaip čia namuose pasidaryti.

Šį kartą nuotaika buvo palanki ir ėmiausi improvizacijos, kamemberas buvo namuose, o duonelės ir česnako nea. Nutipenau į parduotuvę, česnakas pats įšoko į krepšį, o prue kepinių skyriaus teko pasitrinti. Nes "Aš būsiu čia" batonas ar kažkas panašaus paraikytas storai, kaip 2c m x 2 cm ir ilgis nuo 3 iki kokių 8cm. Nieko panašaus mano parduotuvėje nebuvo, tad nusipirkau brioche ir Mortos duonos su raugu. Čia mano mėgiamų kepyklų gaminiai: Biržų duona ir Lietuvos kepėjas.

Gaminimas:

Kamemberą išėmiau iš dėžutės, iš specialaus popieriaus ir padėjau į kepimo popierių ant kurio buvo folija. Apšlakščiau alyvuogių aliejumi, pabėriau raudonėlio ir suglaudžiu kepimo popierių ir foliją ir nestipriai susukau beveik svogūną viršuje.

Česnako galvas nupjoviau prie "uodegytės" kokius 3mm, apšlakščiu alyvuogių aliejumi, pabėrius pipirų, druskos ir susukau į folijos vieną sluoksnį. Irgi gavosi, kaip svogūnas.

Kepiu orkaitėje 20 minučių, kmemberuo šiek tiek per daug, o česnakams reiktų 25 ar 30 minučių.

Kol kepė sūris, keptuvėje įkaitinau al.aliejų ir stambiai pagaliukais paraikytą brioche ir duoną pakepiau iš 3-4 pusių. Gardumėlis, kur Ieva labai valgė, o Rytė santūrii dažė duonelę į sūrį.

Prie viso ko pritiko ir spanguolių uogienė.

Kamemberas kaip "Aš būsiu čia"
Kamemberas kaip "Aš būsiu čia"



Comments